Hírek Helyi hírek Normál helyi Készül a megyei területfejlesztési koncepció

Készül a megyei területfejlesztési koncepció

Javában zajlik a megyei területfejlesztési koncepció előkészítése. A dokumentum középtávon határozza meg a stratégiai irányokat. Pest Megye önkormányzata széles körű szakmai egyeztetés keretében kívánja véglegesíteni a koncepciót.

Fórumokat tart az elkövetkező hetekben Pest Megye Önkormányzata a régió önkormányzatai, piaci szereplői, tudományos képviselői, illetve a civil szféra bevonásával a készülő megyei területfejlesztési koncepcióról.

Pest Megye Önkormányzatának kifejezett szándéka, hogy a megyei dokumentumok megújítása, Pest megye jövőképének megalkotása, és az ahhoz vezető út kijelölése – a jogszabályban előírt kötelező egyeztetéseken túl – széles körű szakmai és társadalmi egyeztetés keretében, az önkormányzatok, a piaci szereplők, a tudomány képviselői és a civil szféra aktív részvételével valósuljon meg.

A területfejlesztési fórumok helyszínei és időpontjai: Érd, 2012. október 31. (szerda) 10:00 óra Cegléd, 2012. november 09. (péntek) 10:00 óra Pomáz, 2012. november 15. (csütörtök) 10:00 óra Kistarcsa, 2012. november 16. (péntek) 10:00 óra.

A korábbi, 2003-ban készült koncepció innen tölthető le. A dokumentum A térség település- és gazdaságföldrajzi helyzetéből fakadó problémák alcím alatt említi meg városunkat: "A központi fekvésből következő, de irányítatlan szuburbanizáció velejárója az agglomeráció természeti környezetének megváltozása, a zöldterületek csökkenése, a hajdani erdők, rétek helyét elfoglaló zavaros üdülő-lakóterületek (Pl. Pismány, Telki, Veresegyház, Nagymaros, Pécel stb.). "

Forrás: pestmegye.hu

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 20., Hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!