Hírek Helyi hírek Normál helyi Elavult a péceli vízhálózat

Elavult a péceli vízhálózat

A pecel.hu oldalon megjelent információk szerint "az elmúlt időben többször előfordult, hogy vízhiány lépett fel a városban." Az indoklás szerint a csőrendszer előregedett, a felújítás folyamatban van. Ezért van szükség időközönként elzárásokra.

"A jelenlegi csőrendszer és azok elzáró szerkezeteinek kiépítése a ’60-as évek végén kezdődött, így a rendszer elöregedett, felújításra szorul. Ha egy adott részen új csővezeték fektetésére kerül sor vagy csőtörés történik, azt csak úgy tudják megoldani a kollégák, hogy egy nagyobb városrészt kizárnak a vízellátásból." - olvasható a Polgármesteri Hivatal honlapján.

A rövid közlemény szerint "nagyon sok helyen a 40-50 éve beépített tolózárak nem zárnak már rendesen. Csőtörés – havaria – esetével nem lehet előre számolni, a javítási és rekonstrukciós munkáról szórólap és hangos bemondás formájában értesítjük a lakosságot."

Bármilyen hiba vagy probléma (pl. homokos víz) esetén hívják a következő hibabejelentő számot: +36 (28) 450 020/ 5 mellék víz, /6 mellék szennyvíz.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dél-Pest Megyei Viziközmű Szolgáltató Kft péceli ügyfélszolgálata arról tájékoztatott minket, hogy november 15-ig egyes körzetekben nyomáscsökkenés várható.

Forrás: pecel.hu

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 20., Hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!