Hírek Helyi hírek Normál helyi Enyém a harmadik hely!

Enyém a harmadik hely!

A 12 évesek mezőnyében a péceli Kovács Patrik az előkelő 3. helyet szerezte meg a 14. Európai Uniós Sakkbajnokságon Mureckben.

Olvassátok élvezettel Patrik beszámolóját!

"Tegnap érkeztem haza Mureckből, ahol a 14. Európai Uniós (nem hivatalos) Korcsoportos Bajnokságon vettem részt az elmúlt 10 napban. Nagyon jól éreztem magam. Edzőmmel, Vili bácsival mentem, így tudott nekem szakmailag segíteni egyik napról a másikra.

Még sosem voltam ilyen nemzetközi versenyen, tartottam is tőle, de szerettem volna ilyen fajta tapasztalatot is szerezni. Nehezen rázódtam bele a játékba, de ettől függetlenül jól indult a verseny, 4 forduló után 3,5 pontom volt. A következő fordulóban a bolgár Petkovval kellett játszanom, aki később 9-ből 9 ponttal az egész versenyt megnyerte. Nem tört le a vereség tőle, mert jól játszottam, de ő jobb volt ;)

Összességében jól játszottam, bár ezt majd csak a partik részletes kielemzése után lehet bizton állítani... de sokszor kerültem jelentős időhátrányba, időzavarba... így ott nagyobb eséllyel hibáztam. Egyik partim erre ment el :( Akkor elkeseredtem kicsit, de aztán kiderült, hogy még nem szállt el a dobogó esélye és ez adott újabb lendületet az utolsó fordulóra.

Sikerült! Harmadik lettem az U12-es korcsoportban, aminek én nagyon örülök. Valószínűleg a játszmákból sokat tanulok majd és az időgazdálkodásomat is fejlesztenem kell ;)

A szállás, kaja jó volt és Vili bácsival minden nap csináltunk valami programot. Szinte minden nap strandoltunk, játszótereztünk, sőt egyik nap a Mura folyó partján egy rövidebb túrát is tettünk. Egy hajómalmot is láttunk.
Köszönöm neki, hogy eljött velem és segített. Magánembereknek és a Pécel Város Önkormányzatának pedig azt, hogy hittek bennem és támogattak abban, hogy kijuthassak."

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 23., Kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!