Hírek Helyi hírek Normál helyi Festmények, goblenek a Művelődési Házban

Festmények, goblenek a Művelődési Házban

Szombattól látogatható a péceli Fészer Alkotó Közösség Pécel múltja és jelene című kiállítása a művelődési házban. Az alkotások november 30-ig tekinthetők meg. Ott voltunk a megnyitón.

A többnyire péceli képzőművészekből álló Fészer Alkotó Közösség rendszeresen szervez kiállításokat Pécelen. A most futó kiállítás apropója a Pécel múltja és jelene című festmény elkészítése volt. A város nevezetességeit montázs-szerűen megjelenítő kép hét amatőr festő keze munkáját dícséri.

Az alkotás ötlete Mistelbachban, Pécel testvérvárosában fogant. Ivánkovics Zoltán pillantotta meg az Alsó-Ausztriai városban az osztrák település főbb pontjait "képeslaposan" megörökítő festményt. Idehaza rávette az alkotó közösség lelkes táborát, hogy fessék meg a Pécelről szóló hasonló képet.

ThumbnailThumbnail 

A kiállítást Tóth Benedek, a Szemere Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg, aki az amatőr és professzionális művészet közti megkülönböztetésről beszélt. Kiemelte az amatőr közösség összetartását. Szabó István az Alkotó Közösség nevében pár szóban bemutatta a 2004 óta rendszeresen találkozgató társaságot. A Pécelt több szemszögből bemutató kép közül, a múlt és jelen ábrázolásán túl - ahogy Tóth Benedek fogalmazott - a "remény" sem maradhatott ki, hiszen a képeken a tervezett Aqua Park is megtekinthető.

ThumbnailThumbnail

A Pécelről, péceli művészek által készített alkotások meg is vásárolhatók.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 21., Vasárnap, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!