Hírek Helyi hírek Normál helyi Őszi takarítás

Őszi takarítás

Úgy látszott, az égiek meghalgatták fohászainkat, mert nem esett az eső és nem fújt a szél, amikor reggel 9-kor gyülekeztünk a Postánál. Az ismerős Zöld Körösök mellett lelkes gyerekcsapat készülődött a szemétszedéssel egybekötött őszi túrának. A cél a Milleneumi Emlékmű volt. A csapat egy része lelkesen nekiindult a Hősök útjának, Szombathelyi Kati vezetésével szedték az útmenti szemetet, míg másik része eközben a faültetést és az ebédet készítette elő.

 

ThumbnailThumbnail

Sára János tagtársunknak köszönhetően volt már gyönyörű fánk, egy törökmogyoró, amit előző este földlabdástól kiástunk és előkészítettük a szállításra. Reggelre maradt az ültető gödör kiásása és a fa szállítása. Míg mi férfiak hősiesen küzdöttünk a fával, a szemétszedő csapat felért a dombra.

ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail 

Az emlékmű környékének kitisztítása már gyorsan ment, fogyott a szemeteszsák rendesen. Az iskolások lelkes támogatásával az emlékfa is helyére került.

ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail 

Fáztak a kezek, korogtak a gyomrok. Jókor hozta Sándor a rekesz almát. De a nap betetőzése a forró babgulyás volt. Körtepálinkával megágyazva neki, isteni volt. A hatalmas galagonyabokor tudna mesélni, milyen lakomát csaptunk. Azt hiszem, minden jelenlévő megérdemelte e dolgos délelőtt után. Jó volt ez a nap, jó volt együtt lenni, közösen dolgozni, jó levegőn lenni. Remélem a gyerekekben is maradandó emlék marad. Köszönet a szervezőknek,  a jelenlévő diákoknak, tanároknak, zöldkörösöknek.

 

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 21., Vasárnap, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!