Hírek Helyi hírek Normál helyi Elérhető közelségben egy utca aszfaltozása

Elérhető közelségben egy utca aszfaltozása

 

Az elmúlt hónapokban aktív munkával elkezdődött a Csatári dűlőn található Ond vezér utca aszfaltozásának tervezése. A konkrét, árajánlatokkal alátámasztott tervek 5 méter széles, szegélykővel ellátott aszfaltburkolatra vonatkoznak. A kivitelezés – ha minden jól alakul - 2009 szeptemberében el is kezdődhetnek. Az Ond vezér utcából eddig megközelítőleg 70 százalékos támogatottság jött össze.

 

A Csatárin még nem volt ilyen komoly támogatottsága egyetlen lakossági kezdeményezésnek sem. Pécel Város Önkormányzata 25 százalékos részesedést vállalna a kivitelezés költségeiből. Az önkormányzattal folytatott tárgyalások függvényében emelkedhet a hozzájárulás mértéke. Így is hiányzik még nagyságrendileg 500.000 Ft, amivel elérhető, hogy aszfalt útburkolat legyen a lakóövezet gerincútján.

A hiányzó összeg összegyűjtésében a mellékutcák lakóinak segítségére is szükség van, hiszen számunkra is egy kategória előrelépés, ha az utcájukig simán el tudnak jutni.

Az Ond vezér utca kezd kritikusan gödrössé válni és miután annyira megemelkedett már a szint, hogy ezt szórni sem nagyon lehet, már csak két lehetőség van. Vagy az aszfalt, vagy az egyre nagyobb kátyúk, balesetveszély, tönkrement futómű. Nagyon fontos lenne tehát mindannyiunknak az Ond vezér utca kulturált járhatósága, téli megfelelő jég és hó mentesítése, ami ezzel a fejlesztéssel megoldható.

500.000 Ft tehát a cél, ezzel lesz esélyünk egyel magasabb kultúrájú közlekedésre. A felső részen a Huba-Csatári-Tas-Kond utcákban egyértelműen és kivétel nélkül mindenki érintett, míg az alsó rész ezen utcáiból is sokan járnak erre.

A megcélzott összeg 10.000- 20.000 Ft tulajonként. Mindezek után szeptember elején lesz egy fórom az Ond utcában lakóknak, ahol el lehet dönteni már látva a teljes összegyűlt pénzt, hogy tudunk-e aszfaltozni, vagy sem. Ha elmarad az aszfaltozás természetesen mindenki visszakapja a befizetett pénzt.

A pénzt egy embernek kellene utcánként gyűjteni. Az összegyűlt pénzt Vaskó Zoltán (zoltan.vasko[kukac]freemail.hu) veszi majd át és rakja ügyvédi letétbe. Kétszer lehet betenni az ügyvédi letétbe, így augusztus közepéig illetve augusztus végéig kell megszervezni a hozzájárulások összegyűjtését utcánként.

 

  

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 20., Hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!